Illustrasjon av politi og barn under politiets dag i Arendal i 2016
Undersøkelse av fingeravtrykk under politiets dag i Arendal i fjor
FotoAgder politidistrikt

Politiets dag arrangeres for fjerde året på rad over hele landet. I 2014 ble dagen arrangert i Kristiansand, i 2015 i Mandal i fjor i Arendal, og i år er dagen tilbake i Kristiansand.

Fra klokken 11.00 til 14.00 lørdag 26. august vil publikum kunne få se og oppleve den store bredden i politiarbeidet på Tresse i Kristiansand.

- Målet med dagen er å komme i tettere dialog med publikum. Dette skal være en familiedag hvor barn og voksne får se, observere og også teste noen av de ulike arbeidsområdene som er innenfor politiarbeidet. Jeg håper mange vil komme, enten for å slå av en prat, for å se demonstrasjoner og opptredener eller for å få gode tips og råd, sier politimester Kirsten Lindeberg.

På Tresse vil det være oppvisninger og demonstrasjoner av pågripelse og med politihundene, kioskutsalg, ulike stands, politisti med flotte premier og utstilling av alt tilgjengelig kjøretøy. Politisnøcooter og politibåt vil også være på plass.

- Besøkende kan også få undersøke åsted, prøve på håndjern og ikke minst få hilse på hyggelig politi, sier lensmann i Lillesand, Kjetil Nygård, som har stor del av ansvaret for gjennomføringen av dagen.

- Vi synes det er veldig gøy at politiet får anledning til å invitere til en opplevelsesdag for hele familien. Vi har planlagt et program som vi tror både barn og voksne vil få stor glede av, sier Nygård.

Se mer informasjon om politiets dag her.

For ytterligere informasjon om politiets dag, ta kontakt med Kjetil Nygård, lensmann i Lillesand på telefon 919 97 350.