- Vi fikk melding rundt klokken halv tre i natt om at det kom inn vann i flere hus i et boligområde på Øvre Berge i Lyngdal. Alle nødetater ble sendt til stedet og det ble iverksatt evakuering fra flere hus, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Audun Eide.

- Evakueringen har vært svært krevende. Det har foregått i mørket og mannskapene har stått med vann til livet. Noen beboere har blitt hentet ut med båt, og det er også delvis pleietrengende beboere som bor i området. Situasjonen er nå under kontroll. Vannmengdene er også på vei ned. Nå handler det om å begrense skadene på infrastrukturen, sier Eide.

Agder politidistrikt har på grunn av det varslede været forsterket operasjonssentralen og høynet antall patruljer i Kristiansands-området og lenger vest i Vest-Agder.

- Det er mange veier som er stengt i Agder-fylkene, og vi oppfordrer publikum til å oppdatere seg på situasjonen gjennom nettsidene til Vegtrafikksentralen. Det har vært flere mindre forhold i begge Agder-fylkene, som eksempelvis at trær har falt over veier og noen mindre ras, men bortsett fra evakueringen i Lyngdal har det ikke vært noen alvorlige hendelser, sier Audun Eide.

Lyngdal kommune har opprettet evakuertsenter på Lyngdal kirkesenter.