Klatreren som var savnet etter fall i fjellet Vågakallen er nå funnet omkommet og han er hentet ned fra fjellet. Nærmeste pårørende i Sverige er varslet.

Politiet vil rutinemessig gjøre undersøkelser i saken. Det er ikke noe som indikerer at det vil bli noen straffesak. Alt tyder på at det er en ulykke med tragisk utfall.

Vi takker for vel utført jobb av de andre nødetatene, HRS, frivillige og egne mannskaper.

----------------------

Mendling sendt ut kl 09.50
Torsdag kveld kl 21.40 fikk politiet i Nordland melding om at en person hadde falt i forbindelse med en klatretur på Vågakallen i Lofoten. Det var turkameraten som meldte fra til politiet. Sea King ble sendt ut og turkameraten som er uskadd ble raskt plukket opp. Redningshelikoptret fortsatte deretter å lete etter den savnede. Området hvor han hadde falt er bratt og utilgjengelig og ca kl 01.00 i natt ble redningsaksjonen midlertidig stoppet pga mørket.

Redningsaksjonen blir gjenopptatt fredag formiddag. Det vil bli satt inn mannskaper fra Alpine redningsgruppen som skal søke til fots i terrenget. Disse vil bli fraktet inn med Sea King. Det vurderes også bruk av drone for å søke fra luften.

Været i området er klart og fint og skal ikke være til hinder for leteaksjonen. Politiet anser aksjonen som et redningsoppdrag, og har håp om å finne den saknede i livet.

De to klatrerne er menn i slutten av 20 årene, fra Sverige. Klatreturen skal ha vært organisert av dem selv.

Politiet i Nordland har via det svenske politi etablert dialog med savnedes familie i Sverige.