Fotografer på pressekonferanse hos politiet
Presseorienteringen ble holdt ved Hamar politihus fredag morgen.
FotoPolitiet

De pårørende til Janne Jemtland er gjort kjent med disse opplysningene.

Ny pågripelse i saken

Etterforskningen pågår for fullt og ledet fram til pågripelse av en mann onsdag formiddag.

Mannen er siktet for å ha gitt uriktige opplysninger som vitne i drapsetterforskningen og politiet arbeider med å avklare hans rolle i saken. Så langt er det ingenting som tyder på at han er delaktig i drapshandlingen. Mannen ble framstilt for varetektsfengsling i Hedmarken tingrett fredag klokken 11.00.

Retten besluttet at mannen skal løslates, men det er gitt oppsettende virkning. Dette betyr at siktede vil sitte fengslet inntil påtalemyndighetens anke er behandlet i lagmannsretten.

Andre opplysninger om politiets drapsteori

Politiet mener Janne Jemtland ble skutt ved hjemstedet sitt. Dette betraktes som åstedet, og politiet mener derfor at blod funnet på funnsted 1 og funnsted 2 ble plassert der.

Det er mye som tyder på at Janne Jemtlands mobiltelefon ble ødelagt nord for Brumunddal sentrum klokken 05.50 den 29. desember 2017.

Janne Jemtland ble fraktet til Glomma ved Eid bru i et kjøretøy. Det er for tidlig å si noe mer om denne transporten og om hendelsesforløpet.

Viktig påminnelse

Utviklingen i saken og hensynet til barna understreker nødvendigheten av å være tilbakeholdne med opplysninger fra politiets side. Det er fortsatt mye som gjenstår i arbeidet med å finne ut hva som skjedde med Janne Jemtland. Vi har samtidig forståelse for at det er stor interesse for saken, og legger opp til flere orienteringer om det blir vesentlige endringer.