Kvinnen ble funnet av en person som hadde et ærend på adressen der hun ble funnet. Kvinnens datter på ett år var også til stede. Barnet er fysisk uskadd, og er tatt hånd om av barnevernet.

En mann ble tirsdag pågrepet i Harstad. Han har status som siktet. Siktelsen lyder på forsettlig drap. Den siktede er avdødes tidligere ektemann, og far til barnet.

- Funn på stedet tilsier at avdøde har vært utsatt for en kriminell handling. Vi kan ikke si noe om dødsårsaken av hensyn til den videre etterforskingen som pågår nå. Vi etterforsker bredt både teknisk og taktisk. Etterforskingen vil avdekke om siktelsen mot mannen styrkes eller svekkes, sier politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt, Bjørn B. Sæter.

Den siktede har vært inne til et innledende avhør, han erklærer ikke straffeskyld. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling, det vil skje torsdag eller fredag.

Avdøde og den siktede bodde sammen i Troms før kvinnen flyttet til Notodden. Kvinnen anmeldte sin daværende ektemann i 2016 for vold i nære relasjoner. Saken ble etterforsket, men henlagt på bevisets stilling. I 2017 anmeldte kvinnen mannen for en krenkelse etter et besøk han hadde på Notodden i forbindelse med samvær med barnet.

- Vi etterforsker nå bredt, og kan ikke gå i detaljer i saken av hensyn til bevisforspillelsesfare. Dette er en tragisk hendelse på et lite sted, og det berører oss ekstra når et barn også kan ha vært vitne til dette, sier etterforskningsleder Bjørn Flåta.