- I Agder mistenker politiet at mobile vinningskriminelle står bak tyveri av verktøy fra flere byggeplasser og verktøykonteinere de siste dagene, sier leder av Felles straffesaksinntak i Agder politidistrikt, Hege Sørensen.

Natt til tirsdag 12. juni ble konteinere ved Varoddbrua, utsatt for tyveri, natt til onsdag 13. juni ble konteinere på Møglestu i Lillesand og Idda Park i Vågsbygd utsatt for tyveri, og natt til torsdag 14. juni ble konteinere på en byggeplass på Lund utsatt for tyveri.

Politiet ønsker tips. Dersom noen har observert noe disse nettene og har tips til politiet, så ber vi om at det tas kontakt på telefonnummer 38136058.

- Det har blitt stjålet for store summer, og vi anslår verdien å være et sted mellom kr 200.000.- og 500.000,- for hvert av tyveriene, sier Sørensen.

For å sikre seg mot slike tyverier kan bedrifter vurdere merking av verktøy, vektertjeneste og videoovervåking av område. Erfaringsmessig har også kontainere plassert på et synlig sted med god belysning en lavere risiko.

Spørsmål i denne saken kan rettes til leder av Felles straffesaksinntak i Agder politidistrikt, Hege Sørensen. Hun kan nås på telefonnummer 41496986.

Bilde viser kontainere
Kontainere som har blitt utsatt for tyveri.
FotoPolitiet
  • Tyveri og vinning