Hendelsen skal ha skjedd i et skogholt på vei hjem fra skolen. Politiet ble varslet om hendelsen like før klokken 14.00 torsdag ettermiddag. Politiet rykket raskt ut til stedet, og fikk kontakt med gutten og hans familie. Åstedet ble raskt sikret.

Hendelsen skal ha skjedd i et grøntområde i Solbergelva i Nedre Eiker.

Politiet ser alvorlig på dette, og har gjort mange innledende undersøkelser. Blant annet rundspørringer og åstedsundersøkelser. Politiet har snakket med gutten, og han skal forklare seg i et tilrettelagt avhør fredag.

Ingen er pågrepet i saken, og politiet har foreløpig ingen mistenkte. Området der hendelsen skal ha skjedd ble sperret av, og det er gjennomført undersøkelser av kriminalteknikere og sporsøk med hund.

Politiet har kontakt med kommunen og den aktuelle skole der gutten er elev for videre oppfølging av medelever.

Det skal gjennomføre ytterligere avhør, og foretas videre vurderinger ut fra informasjonen politiet har fått inn gjennom taktisk og teknisk etterforsking. Det er foreløpig ingen mistenkte i saken.

Den videre etterforskningen vil ha fokus på å komme i kontakt med vitner og sikre andre bevis som blant annet kan hjelpe å identifisere gjerningspersonen, sier Omholt.

Politiet vil ikke gå ut med ytterligere opplysninger i saken nå. Dette av hensyn til den videre etterforskningen, slik at ikke vitner eller andre skal bli påvirket av opplysninger politiet går ut med i media. Dette gjelder også spørsmål og type overgrep som skal ha skjedd. Det er viktig at fornærmede, vitner og mistenkte ikke leser om dette i media og blir påvirket av dette.

Politiet ber om at dersom noen har sett noe som kan være av interesse for saken i området i nærheten av fotballbanen som ligger langs Gamle Riksvei i tidsrommet 12.30 til 14.00, ta kontakt med politiet på telefon 33 34 44 00 / 02800 eller på politiet.no