Politiet pågrep natt til fredag 24.august to personer i forbindelse med flere tilfeller av grove tyverier fra landbruks- og anleggsmaskiner.

Den siste tiden har det vært 35 tilfeller av tyverier av avansert GPS-utstyr fra landbruks- og anleggsmaskiner. Tyveriene har funnet sted i Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Akershus, Oslo og Trøndelag. GPS'ene som har blitt stjålet har hatt verdi på mellom 50.000 og 500.000 kroner.

- Personene som ble pågrepet natt til fredag er begge litauiske statsborgere. De ble fremstilt for varetektsfengsling i Drammen tingrett fredag ettermiddag og begge ble fengslet i fire uker, forteller leder for Felles enhet for etterforskning og etterretning i Sør-Øst pd, Lena Reif.

Hun forteller videre at det har vært lagt ned mye innsats for å ta personene som nå sitter i varetekt. Reif legger til at personene var i besittelse av tyvgods da de ble pågrepet. - God etterforskning og godt samarbeid på tvers i distriktet har gitt resultat, sier hun. Politiet vil i etterforskningen av saken se om personene kan knyttes til flere forhold eller om det er flere personer som kan være aktuelle.

Selv om politiet har gått til pågripelse i denne saken, har Reif fremdeles en oppfordring til publikum. – Ikke gjør verdifulle ting til et enkelt bytte for kriminelle. Monter dyrt utstyr slik at det ikke bare kan tas eller klippes av, parker biler og maskiner innendørs om mulig og lås sykkelen med en solid lås.