OPPDATERING TIRSDAG 27/11 KL. 09:30

Politiet fikk melding om brannen klokken 16:22 fredag 23. november. Mannskaper fra brannvesenet gjorde etter kort tid funn av en død person i en av leilighetene i boligen. Avdøde var beboer i den aktuelle leiligheten der brannen startet.

Tirsdag 27. november skal kriminalteknikere fra Øst politidistrikt foreta en åstedsundersøkelse på branntomten, blant annet for å sikre eventuelle spor og bevis.

Den omkomne, en mann født i 1951, vil bli obdusert for å bringe klarhet i dødsårsak. Politiet håper en foreløpig obduksjonsrapport vil foreligge i løpet av cirka en uke.

Straksetterforsking i saken førte til at to menn født i 1960 og 1986 ble pågrepet i løpet av lørdag og natt til søndag. Ingen av de involverte er i familie, men de har relasjoner til hverandre. Det er pr. tirsdag morgen ingen endringer i siktelsen, og begge er fortsatt siktet for drap, jf. Straffeloven § 275.

På grunn av fare for bevisforspillelse ønsket politiet å varetektsfengsle begge de pågrepne for fire uker med brev- og besøkskontroll. Politiet fikk av Nedre Tingrett medhold i påstanden.

Melding til redaksjonene:

Politioverbetjent Christian Berge, Felles enhet for etterretning og etterforsking, er tilgjengelig via telefon 64 99 40 50 fra kl. 1130-1230 for evt. ytterligere kommentarer.

 

 

OPPDATERING PUBLISERT MANDAG 26/11 kl. 16:40:

I forbindelse med brannen i en flermannsbolig Leirsundveien på Skedmokorset fredag 23. november, der én person omkom, er to menn nå siktet for drap, jf. Straffeloven § 275.

De to mennene ble pågrepet av politiet natt til søndag. Mandag 26. november ble begge i Nedre Romerike tingrett varetektsfengslet for fire uker med brev og besøkskontroll.

Det er igangsatt med taktisk og teknisk etterforsking. Det bli foretatt en åstedsundersøkelse i løpet av tirsdag. Videre vil den omkomne bli obdusert.

Melding til redaksjonene:
Politiet vil komme med mer informasjon i løpet av tirsdag formiddag.

Politioverbetjent Christian Berge, Felles enhet for etterretning og etterforsking, er tilgjengelig via telefon 64 99 40 50 frem til kl. 17 for evt. ytterligere kommentarer.

Vi kommer tilbake i morgen tidlig/formiddag med nærmere informasjon om tilgjengelighet.