Oppdatering i saken om uavklart dødsfall i Vesterålen (sendt ut 28.12 kl 1200)

Den siste av de tre siktede ble i går kveld løslatt fra varetekt. Grunnen til at siktede ikke ble framstilt for varetektsfengsel er fordi politiet mener at vilkårene for varetektsfengsling ikke er til stede.

Den døde kvinnen skal etter planen bli obdusert i dag. Normalt tar det noen dager før foreløpig obduksjonsrapport foreligger.

--------------------------------

Oppdatering i saken om uavklart dødsfall i Vesterålen (Sendt ut 27.12 kl 1430)

Tre personer ble i går pågrepet og siktet etter straffelovens § 288 - for å ha hensatt noen i en hjelpeløs tilstand, etter at en ung kvinne på 19 år ble funnet død på en adresse på Sortland i Vesterålen. Den døde kvinnen var ikke bosatt på Sortland, men hadde bostedsadresse et annet sted i Vesterålen.

De innledende undersøkelsene på åstedet gav politiet grunn til å mistenke at det ikke var et naturlig dødsfall, og etterforskning ble iverksatt for å avklare hva som kan ha skjedd.

To av de siktede ble i går kveld avhørt og deretter løslatt fra varetekt, mens den tredje personen fremdeles er i politiets varetekt. Det var denne personen som meldte fra om at kvinnen var livløs og som også skal ha vært til stede da kvinnen døde. Det er ikke besluttet hvorvidt vedkomne kommer til å bli framstilt for varetektsfengsling.

Etterforskningen kommer til å fortsette de påfølgende dagene og hovedfokuset til politiet er å komme i kontakt med alle som kan ha informasjon om denne saken, samt sikring av spor slik at vi får et best mulig bilde av hva som kan ha skjedd.

Den døde kvinnen vil bli obdusert, men tidspunkt for obduksjon er ennå ikke bekreftet.