Oppdatert melding sendt ut 31. desember kl 1400

Mannen som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge ble framstilt for varetektsfengsling i dag, men politiet har ikke fått tingrettens medhold i å varetektsfengsle han. Bakgrunnen for at tingretten ikke mener at det er grunnlag for varetektsfengsling er at det ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten ikke er funnet tegn til vold som kan forklare dødsfallet.

Politiet vurderer nå om de skal anke tingrettens avgjørelse. Denne beslutningen vil bli tatt seinest i morgen, men i mellomtiden har politiet fått innvilget oppsettende virkning. Dette innebærer at siktede blir sittende i varetekt med brev og besøksforbud til en eventuell anke er blitt behandlet av lagmannsretten eller til politiet har besluttet at de ikke skal anke.

Det gjøres oppmerksom på at det i den første pressemeldingen som gikk ut søndag kveld ble gitt en feilaktig opplysning om siktelsen. Den korrekte siktelsen er grov kroppsskade med døden til følge og ikke grov kroppskrenkelse med døden til følge. Forskjellen på disse to er at det ved kroppsskade må foreligge forsett med hensyn til at det er påført skade, mens det ikke er tilfelle ved kroppskrenkelse.

----------------

Pressemelding fra politiet sendt ut 30. desember kl 1615

 Lørdag kveld fikk politiet bekymringsmelding fra et familiemedlem av kvinnen om at de ikke fikk kontakt med henne. Politiet rykket ut for å gjøre en velferdssjekk og da de kom til stedet ble de møtt av en mann som gav dem informasjon om at kvinnen var død.

Med bakgrunn i informasjon som framkom på stedet ble mannen som er i 50 årene pågrepet og siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge. Siktede og den døde kvinnen skal ha vært samboere. Begge er kjent av politiet fra før.

Politiet har iverksatt etterforskning og jobber nå med å samles spor og informasjon. Krimteknikere er sendt fra Bodø for å gjennomføre åstedsundersøkelse. I tillegg er det gjennomført rundspørring i området for å finne ut hvorvidt noen kan ha gjort observasjoner som politiet burde kjenne til. Den avdøde kvinnen vil bli obdusert i løpet av morgendagen.

Den siktede mannen vil i morgen bli begjært varetektsfengslet.