Stengt i flere uker

- På grunn av ombyggingsarbeider stenger vi publikumsekspedisjonene ved politistasjonene i Kirkenes og Vadsø en periode nå i løpet av vinteren, forteller Susanne Kristiansen, innføringsansvarlig for de nye passtjenestene i Finnmark politidistrikt. Det er nye sentrale sikkerhetskrav som gjør at politiet bygger om ekspedisjonslokalene.

- Skal du ut å reise i vinterferien, så sjekk allerede nå at passet ditt er gyldig slik at du rekker å få deg nytt før vi stenger ekspedisjonene i Kirkenes og Vadsø. Også Tana vil holde stengt, men kun en kort periode mellom 11-18 mars, sier Kristiansen.

Oppdatert informasjon på politiet.no

Når endelig stengedato er, er ikke helt bestemt, men det er lagt opp til slutten av februar og mars både i Kirkenes og Vadsø. Planen er at lokalene skal være klare til å ta i mot nye passmaskiner i siste halvdel av mars.

Dere vil finne oppdatert informasjon på politiet.no.

Lørdagsåpent passkontor

Ikke alle har mulighet til å komme på dagtid på hverdagene, så derfor vil vi holde lørdagsåpent i Vadsø og Kirkenes 09. februar og i Tana 16. februar.

- Husk bare å ta med deg det gamle passet, gyldig legitimasjon og bankkort/ penger til å betale. Skal hele familien ha nytt pass må du også ha gyldig fullmakt og ID fra den andre forelderen.

Kan også bestille pass andre steder

Det er også mulig å bestille nytt pass ved de andre passkontorene i Finnmark og ellers i Norge for de som har den muligheten. Skal du besøke et annet sted i Norge, kan du bestille time på det aktuelle passkontoret via politiet.no/pass.

Det er kun ekspedisjonstjenestene i Vadsø og Kirkenes som berøres av ombyggingen, for eksempel pass eller oppholdstillatelser/kort for utlendinger. Trenger du å komme i kontakt med politiet ringer du de vanlige telefonnumrene 02800/789 72000 eller 112 dersom du befinner deg i en nødsituasjon,

Slik blir den framtidige passtjenesten i Finnmark:

Justis- og beredskapsdepartementet har bestemt at det skal være seks passkontorer i Finnmark (Alta, Hammerfest, Kirkenes, Porsanger (Lakselv), Tana og Vadsø). Dermed er det seks kontorer der passtjenesten skal avvikles til 1. oktober: Båtsfjord, Karasjok, Kautokeino, Lebesby (Kjøllefjord), Måsøy (Havøysund), Nordkapp (Honningsvåg).

- Vi har valgt å vente til høsten med å stenge passtjenestene ved de seks kontorene som skal avvikles i Finnmark, sier Susanne Kristiansen som er innføringsansvarlig for nye passtjenester i Finnmark politidistrikt. Innen 1. oktober har vi kommet oss gjennom høysesongen, og folk har god tid til å skaffe seg nytt pass om de har behov i 2019

Timebestilling og langdager gir forutsigbarhet

Fra april i år innføres det timebestilling for passtjenestene i Finnmark. Dermed kan de som har lang reisevei sørge for å bestille time på et tidspunkt som kanskje passer med andre reiser.

Passkontorene som videreføres skal etter hvert også ha langdag. I dag har Alta, Hammerfest og Kirkenes langdag hver torsdag til kl. 18, dette vil bli innført også i Porsanger, Tana og Vadsø fra 1. april gitt at systemet for timebestilling er installert. Vi vil holde publikum løpende oppdatert på politiet.no.