Statsminister Erna Solberg blir ønsket velkommen av politimester Johan Brekke. Foto
Statsminister Erna Solberg blir ønsket velkommen av politimester Johan Brekke.
FotoPolitiet

Er det Delbart?

Politiet lanserer i 2019 et undervisningsopplegg til ungdomsskoleelever for å forebygge deling av seksualiserte bilder og videoer. Den forebyggende satsingen har fått navnet «Delbart?». Målgruppen er ungdommer i alderen 13–16 år og deres foreldre.

13 prosent i alderen 13–18 år har delt nakenbilder av seg selv på nett det siste året, ifølge Medietilsynets Barn og medier-undersøkelse 2018. Politiet ønsker å hindre at prosentraten øker. Mange vet ikke at slik produksjon, oppbevaring og deling ofte er straffbart.

Som en del av lanseringen av undervisningsopplegget, skal Kripos besøke ungdomsskoleelever og foreldre i alle landets politidistrikter samt Svalbard i perioden januar til mars.

Tirsdag 12. februar ble undervisningsopplegget gjennomført for 8. og 9. klasse på Ajer ungdomsskole. Representanter fra Innlandet politidistrikt var også til stede på skolen.

Orientering om Innlandet politidistrikt

Statsministeren møtte politiledelsen i Innlandet politidistrikt etter skolebesøket og fikk blant annet en orientering om prioriteringer og utfordringer i distriktet.

Statsminister Erna Solberg blir intervjuet av Kripos
Statsminister Erna Solberg blir intervjuet av Kripos etter undervisningsopplegget på Ajer. Innlandet politidistrikt fulgte besøket på Snap. (Visningsnavnet er "Innlandet pd")
FotoPolitiet
  • Barn og unge