Mennene ble pågrepet i forbindelse med en rutinekontroll av en bil (audi) cirka kl 18.30 fredag kveld. Da betjentene gikk ut av patruljebilen, rygget sjåføren imidlertid på politiet og politiet måtte derfor ta opp jakten på bilen. Flere patruljer samt helikopter ble brukt for å få tak i bilen som til slutt ble gjenfunnet ved Kjærstad i Gjerdrum.

I bilen fant politiet flere esker med medikamenter, inkludert en beholder med cyanid samt en fraktseddel til Universitetet i Oslo. Politiet har fått bekreftet at cyaniden er identisk med cyaniden som ble meldt stjålet i forbindelse med tyveriet av en Mercedes sprinter varebil fra Lørenskog stasjon, onsdag 20. februar.

- Det er svært gledelig at cyaniden nå er gjenfunnet. Dette er et potensielt svært skadelig stoff og som vi har hatt høy prioritet på å finne, sier politiadvokat Camilla Granstrøm.

Mennene er nå formelt siktet for grovt tyveri og vil fremstilles for varetektsfengsling på mandag. De to mennene på hhv 52 og 33 år, er fra Polen. Begge menn er kjent av politiet fra tidligere.