- Dette var en alvorlig brann der to personer er bekreftet omkommet. De avdøde er fraktet til Oslo Universitetssykehus for rettsmedisinske undersøkelser. Vi ønsker å få bekreftet en sikker identitet på de avdøde. Selv om vi mener å vite hvem de er, så vil vi ikke frigi navn på de avdøde eller si noe nærmere om deres relasjon ennå, sier politiadvokat Magnus Rindal Fredriksen i Sør-Øst politidistrikt.

To personer kom seg ut ved å hoppe fra husets andre etasje. En av de som hoppet ble sendt til Drammen sykehus for videre behandling. Det er gjort noen undersøkelser på stedet, og politiet opprettholder vakthold inntil videre. To hus ble totalskadet i brannen.

Husene i nærheten ble evakuert som følge av brannen, som var kraftig. Kriseteamet i Lier kommune ble varslet, og har tatt seg av de som måtte evakueres.

- Det er store skader på husene som brant, og det vil ta noe tid før vi får gjennomført de kriminaltekniske undersøkelsene. Gjennom søndagen har vi gjennomført en rekke avhør av vitner, og dette arbeidet vil også fortsette i mandag. Dersom det er noen som har sett eller hørt noe unormalt i området i tidsrommet fra før midnatt og frem til ca kl. 00.38 er vi selvsagt interessert i denne informasjonen, sier Fredriksen.

Tips kan ringes inn til politiet på telefon 02800.