Hilde Ebeltoft-Skaugerud. Foto.
Hilde Ebeltoft-Skaugrud (47) er ansatt i stillingen som kommunikasjonsdirektør i Politidirektoratet.
FotoNRK

Hilde Ebeltoft-Skaugrud vil tiltre i stillingen i midten av august. Hun tar over jobben som kommunikasjonsdirektør etter Margrete Halvorsen som sluttet i politiet i desember 2018.

 

Viktig samfunnsoppdrag

- Dette må være en av Norges mest spennende kommunikasjonsjobber. Først og fremst på grunn av politiets viktige samfunnsoppdrag, et oppdrag jeg gleder jeg meg til å være med på å løfte og tydeliggjøre ytterligere, sier Ebeltoft-Skaugrud.

- Dessuten står politiet i Norge, som så mange andre virksomheter, overfor store endringer, og jeg har tro på kommunikasjon som et viktig virkemiddel for å sette retning, bygge kultur og bidra til deling og læring på tvers. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på jobben sammen med kommunikasjonsmiljøet i politiet, sier politiets nye kommunikasjonsdirektør.

Bakgrunn fra Posten og NRK

Ebeltoft-Skaugrud har ledet kommunikasjonsavdelingen i NRK i fire og et halvt år. Mellom 2005 og 2014 hadde hun ulike lederstillinger innen kommunikasjon i Posten Norge AS. Ebeltoft-Skaugrud er utdannet journalist, og har tidligere jobbet som reporter og programleder i NRK i 9 år.

Kommunikasjonsdirektøren har et helhetlig ansvar for politiets kommunikasjonsarbeid internt og eksternt mot samfunnet. Ebeltoft-Skaugrud vil sitte i politidirektørens ledergruppe, og lede direktoratets kommunikasjonsstab. Hun vil også lede etatens faglige nettverk for kommunikasjonssjefer i politidistrikt, særorgan og andre enheter