Politimester Ida Melbo Øystese har erfaring fra to av de tidligere distriktene som nå utgjør Øst politidistrikt. Hun startet politikarrieren i Fredrikstad politidistrikt i 1995. Etter ett år i Fredrikstad og et avbrekk på to år i et advokatfirma i Singapore, gikk turen til Moss politidistrikt. Der hun fikk med seg forrige politireform, og ble ansatt i Østfold politidistrikt. I 2003 ble det jobb i Follo politidistrikt, med roller som politiadvokat, nestleder påtale og leder FEE. I 2007 var hun innom Moss tingrett – som dommerfullmektig.

I 2013 jobbet hun i merverdiprogrammet i Politidirektoratet. Fra 2014 var hun personlig rådgiver for politidirektøren, og fra januar 2017 var hun visepolitimester i Vest politidistrikt frem til juli 2018 da hun begynte i Øst politidistrikt.

Visepolitimester Geir Solem har befalsskole fra Forsvaret, Politihøgskolen og mastergrad i organisasjon og ledelse. Han har operativ bakgrunn fra politiet og har blant annet vært leder for Felles Etterforskningsenhet i Follo politidistrikt, politistasjonssjef ved Follo politistasjon og fungerende leder for politiet på Romerike. Solem kommer nå fra stillingen som leder for Politiets sikkerhetstjeneste i Øst. I 2017 ble han kåret til "Årets leder" av Politiets Fellesforbund.