Publisert 16.03.32 kl  09:45

Politiet opprettholder nå en sikkerhetssone på 100 meter rundt MS Brim som ligger ved kai ved Vallø utenfor Tønsberg. Båthavna ved Sjøsenteret Vallø og virksomhetene er dermed igjen tilgjengelige for de aller fleste.

 

Publisert 15.03.21 kl 07:45

Arbeidet med båten fortsetter mandag, og sikkerhetssonen opprettholdes inntil videre. Det betyr bl.a. at det fortsatt er stengt på området knyttet til Vallø Sjøsenter. På Facebooksiden til Vestfold interkommunale brannvesen kan man følge arbeidet som pågår.

I forbindelse med det arbeid som er planlagt  på båten mandag, kan det oppstå røykutvikling.  

 

Publisert 12.03.21

Situasjonen ved hybridferga RS Brim som ligger ved kai ved Vallø utenfor Tønsberg er fortsatt ikke avklart. Politiet opprettholder dermed en sikkerhetssone på 300 meter fra der båten ligger. Dette gjelder også båttrafikken i området.

Den elektriske motoren i båten drives av flere store batteripakker. Det er fare for at gassen, som disse batteriene kan utvikle ved overopphetning, antennes. Brannvesenet kan dermed ikke utelukke en eksplosjon og vil derfor stenge av sydlige del halvøya inntil videre.  

Det innebærer hele friområdet og all aktivitet rundt Sjøsenteret Vallø, herunder hele båthavna ved Sjøsenteret Vallø på utsiden av indre havn (tidligere tapetfabrikken). Det er ingen boliger som blir berørt, men flere virksomheter. Det er ingen giftig røykutvikling fra båten for øyeblikket, men politiet oppfordrer beboere om å holde dører og vinduer lukket hvis de ser eller lukter røyk fra båten.

Før situasjonen er under kontroll vil sikkerhetssonen bli opprettholdt. Det er ikke mulig å si hvor langvarig dette tiltaket opprettholdes, men aktivitetene på området må belage seg på at situasjonen vil være ustabil i flere dager fremover. Politiet og brannvesenet er på stedet inntil videre.