Bombegruppen er en nasjonal bistandsressurs i politiet som involveres rutinemessig når mistenkelige funn av for eksempel eksplosiver skal identifiseres, klareres og fjernes.

Det er etterforskningen etter aksjonene mot to adresser i Arendal og Grimstad onsdag som har ført til funnet.

– Etterforskningen etter aksjonene i Arendal og Grimstad førte til en ny pågripelse torsdag ettermiddag. Det igjen førte oss til en adresse i Tvedestrand der bombegruppen jobber med å fjerne sprengstoffet, sier seksjonsleder ved Arendal og Froland politistasjon, Helge Torsvik.

Bombegruppen har jobbet med å fjerne sprengstoffet fredag ettermiddag, og når det er gjort skal dette skal destrueres.

– Det er foreløpig ingenting i etterforskningen som tyder på at de siktede i saken skulle bruke sprengstoff til å skade andre eller volde skade på annen måte. Politiet tar selvsagt likevel dette på alvor. Det dreier seg om betydelige mengder med sprengstoff som er på avveie, og feil håndtering av dette kan få alvorlige konsekvenser, sier Torsvik.

Politiet har pågrepet ytterligere én person i forbindelse med etterforskningen. Det betyr at det nå er seks personer som er pågrepet i saken, der tre av dem er varetektsfengslet.

– Nå jobber politiet videre, blant annet med avhør av de siktede i saken. Om dette fører til flere pågripelser eller undersøkelser på andre adresser, vil etterforskningen vise, sier Torsvik.

Media:
Talsperson i denne saken er seksjonsleder ved Arendal og Froland politistasjon, Helge Torsvik. Han kan nås på telefon 95813991.