Bombegruppen har nå vært inne i leiligheten og de har søkt med to bombehunder.
- Undersøkelser som bombegruppa har gjort tilsier det er liten sannsynlighet for at det er eksplosiver, sier Wenche Johnsen, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt.

- De nærliggende leilighetene vil nå bli evakuert. Gjenstanden det er snakk om er en safe og den skal bombegruppa nå åpne. Varigheten på evakueringen vil bli ca. en time, sier Wenche Johnsen, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt.

Operasjonsleder vil svare ut media.
Mvh,
Politiet i Trøndelag

 

Første pressemelding:
Politiet i Trøndelag får søndag ettermiddag bistand fra nasjonale bistandsressurser ved bombegruppen på en adresse på Lademoen i Trondheim. Politiet har kontroll og det er ikke grunn til evakuering på nåværende tidspunkt.

- Politiet har kontroll og har sperret av området, det er ikke grunn til evakuering på nåværende tidspunkt, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt.

- Bombegruppen vil vurdere behov for evakuering når de har undersøkt gjenstanden. Det var under en ransaking i en leilighet at politiet ble oppmerksom på gjenstanden, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt.

Bombegruppen er en nasjonal bistandsressurs i politiet som involveres rutinemessig når mistenkelige funn av for eksempel eksplosiver skal identifiseres, klareres og fjernes.

Media:
Politiet kommer med oppdatering så snart det er noe nytt.

Mvh,
Politiet i Trøndelag