Med bistand fra brannvesen ble den den døde personen fraktet til land hvor politiets krimteknikere startet arbeidet med sporsikring og å avklare identitet.

– Det foreligger nå en foreløpig obduksjonsrapport og den avdøde er identifisert. Den avdøde er 46 år gamle Alwan Ahmed Alawneh som politiet har siktet og etterlyst i dobbeltdrapet i Vågsbygd der en mor og hennes datter ble funnet drept i sitt eget hjem onsdag i forrige uke, sier politiinspektør i Agder politidistrikt, Cecilie Pedersen.

De pårørende er varslet.

– Politiet kan ikke på nåværende tidspunkt si noe om dødsårsak knyttet til funnet av den siktede. Vi avventer den endelige obduksjonsrapporten før vi kan gi mer informasjon, sier Pedersen.

Politiet vil fortsette etterforskningen i dobbeltdrapssaken.

– Vi er opptatt av å finne ut hva som har skjedd, hvorfor dette har skjedd og foranledningen til drapene. Vi har fått inn en rekke tips som vi fortløpende har gått gjennom. Det er foretatt flere avhør, gjennomført flere undersøkelser. Det er blant annet innhentet betydelige mengder video som gjennomgås. Dette er et tidkrevende arbeid, men svært viktig for den videre etterforskingen, sier Pedersen.

Politiet jobber fortsatt ut fra flere teorier.

– Vi etterforsker saken bredt og holder fortsatt alle muligheter åpne. Av hensyn til den videre etterforskingen vil vi være sparsommelige med ytterligere opplysninger inntil vi har et større bilde, sier Pedersen.

– Dette er en svært tragisk sak. Dette er en krise som har rammet flere familier og som nå berører veldig mange rundt familiene og i lokalsamfunnet der dette har skjedd. Det er mange barn som er berørt av hendelsen. Vi oppfordrer til å vise hensyn til hvordan omtale nå kan virke på pårørende og berørte, sier Cecilie Pedersen.

 

Media

Talsperson i saken, politiinspektør Cecilie Pedersen, vil være tilgjengelig for pressen på telefon 40442240 tirsdag 5. oktober fram til klokken 15.