Bildet viser innsatsleder Agder politidistrikt,  Øyvind Hægeland og koordinator ved feltteamet Kristiansand kommune, Heidi Handeland.
Innsatsleder Agder politidistrikt, Øyvind Hægeland og koordinator ved feltteamet Kristiansand kommune, Heidi Handeland.
FotoPolitiet

- Natt til 1. mai er en gjentagende utfordring, og politiet er bekymret for at det denne kvelden samles ungdommer, som kan være helt ned i 13 års alder, på friområder helt uten voksenkontroll og drikker seg fulle, sier innsatsleder i Agder politidistrikt, driftsenhet midt, Øyvind Hægeland, som har vært på vakt natt til 1. mai de siste årene og har gode erfaringer med kvelden.

Ber foreldre følge med

Politiet ønsker å oppfordre foreldre til å snakke med barna sine og følge ekstra godt med for å forhindre negative hendelser denne kvelden.

- Det er ikke sikkert 14-åringen din bare skal være hjemme å se film når han overnatter hos kameraten sin denne kvelden. Vi tror dessverre at flere unge har sin rusdebut natt til 1. mai, sier Hægeland.

- Vi håper foreldre har dialog med hverandre og gjerne tar turen ut der ungdommene opplyser at de er, samt avtaler å hente ungdommene når de skal hjem, oppfordrer Hægeland.

- Våre erfaringer fra tidligere, er at synlige og tilstedeværende foreldre har en svært god forebyggende effekt, sier koordinator ved feltteamet Kristiansand kommune, Heidi Handeland.

Her samles ungdommen

Det største arrangementet i Kristiansand, har de siste årene vært på friområdet ved Murene på Flekkerøy, hvor det på det meste har vært samlet 300-400 ungdommer.
Under arrangementene har det skjedd mye skadeverk, flaskeknusing, slåssing og bålbrenning, i tillegg til fyllekjøring på moped.

- Stedet ligger omtrent en kilometer inn på en tursti, og er vanskelig tilgjengelig med bil. Både ambulanse og brannbil vil ha problemer med å komme seg inn, forteller Hægeland.

I tillegg til Flekkerøy, er det i Kristiansand kjent at ungdommer blant annet samles i Bertes på Lund, Storenes i Vågsbygd, på Sømsstranda, Piningen og Hamresanden på Hånes/ Tveit, Baneheia og "Kokos" i Songdalen.

- Det er hvert år også tilreisende fra blant annet Vennesla, Lillesand, Mandal og Søgne på arrangementene i Kristiansand, påpeker Hægeland.

Politiet og kommunen jobber sammen

- Vi samarbeider denne kvelden, og er etter beste evne tilsteder der ungdommene er og melder fra til hverandre, opplyser koordinator feltteamet Kristiansand kommune, Heidi Handeland.

Først og fremst vil politiet og feltteamet være tilstede for å hjelpe, ta vare på og bidra til å sikre ungdommenes trygghet.

- For å forebygge ønsker vi å stoppe ungdommene så tidlig som mulig ved å blant annet være tilstede når bussene og bilene ankommer Flekkerøy, og sende ungdommer under 18 år i retur med bussen. Vi vil også frata beruset ungdom under 18 år drikkevarene sine, sier Hægeland.

 

Kontaktperson for Agder politidistrikt i denne saken er innsatsleder Øyvind Hægeland. Han kan nås på telefon: 472 79 080.

Media vil også kunne kontakte:
Koordinator ved feltteamet Kristiansand kommune, Heidi Handeland, telefon 480 903 65.