– Fra og med førstkommende tirsdag vil vi starte en gradvis tilnærming til normalsituasjon og gjenåpne tre politistasjoner med mulighet for fysisk oppmøte, sier politimester i Agder politidistrikt, Kirsten Lindeberg.

Politiet har siden 13. mars 2020 holdt publikumstjenester stengt for fysisk oppmøte for å begrense smittespredning av koronaviruset.

Tirsdag åpner politistasjonene i Kristiansand, Arendal og Mandal for publikumsmottak. De vil ha åpningstider fra klokken 10 til 14 mandag til og med fredag.

– Planen er å åpne flere kontorer etter hvert, så fort vi har sikret smittevern for ansatte og publikum. Men det er viktig å understreke at vi ikke ønsker køer på våre lensmannskontorer og politistasjoner. Derfor anmoder vi sterkt om at publikum tar kontakt og gjør konkrete avtaler på forhånd, sier Lindeberg.

Følgende lensmannskontorer vil bli åpnet for publikumstjenester i løpet av kort tid:

 • Flekkefjord og Kvinesdal lensmannskontor
 • Farsund og Lyngdal lensmannskontor
 • Lillesand og Birkenes lensmannskontor
 • Risør og Gjerstad lensmannskontor
 • Bygland, Evje og Hornnes lensmannskontor
 • Valle og Bykle lensmannskontor

Grimstad politistasjon vil sannsynligvis bli åpnet i løpet av kommende uke.

Disse tjenestene blir nå tilgjengelige for fysisk oppmøte:

 • Mottak av anmeldelser i straffesaker
 • Behandling av utlendingssaker der utsettelse gir negative konsekvenser
 • Utstedelse av pass etter timebestilling

Men: Oppholds- og utlendingssaker, samt pass krever timebestilling/avtale, slik det også er når situasjonen i Norge er normal.

Forholdsregler for besøkende

Mottakelse av anmeldelser i straffesaker
Noen forhold kan anmeldes på nett, og publikum bes benytte seg av denne løsningen så langt det er mulig. Sjekk på www.politiet.no om du kan anmelde forholdet på nett før du tar kontakt med oss.

Om din sak ikke kan anmeldes på nettsidene våre ber vi deg ringe telefonnummer 38 13 60 00 eller sende en e-post til post.agder@politiet.no for å gjøre avtale før besøk.

Oppholds- og utlendingssaker
Oppmøte for opphold og utlending gjøres den første tiden kun etter bekreftet avtale.

Pass
Utstedelse av pass gjøres kun etter timebestilling, drop-in vil ikke være mulig. Timebestilling gjøres her: politiet.no/pass

Dette åpner i Agder 21. april

Fra tirsdag åpner følgende steder alle ukedager kl. 10.00-14.00:

 • Kristiansand politistasjon/ politihuset i Kristiansand
 • Arendal og Froland politistasjon
 • Mandal politistasjon

– Dette er en gradvis gjenåpning, vi vil jobbe forløpende for å åpne flere steder på en trygg og sikker måte. Politiet.no vil bli oppdatert med ny informasjon, sier Lindeberg.

Ivaretakelse av smittevern er viktig for å beskytte både besøkende og ansatte i politiet. Politistasjonene og lensmannskontorene som holder åpent vil ha gjort nødvendige tiltak for å sikre dette.

 

For media
For spørsmål i denne saken kan politimester i Agder politidistrikt, Kirsten Lindeberg, kontaktes på telefonnummer 404 42 240 fredag ettermiddag.