Mann i politiuniform og politihatt smiler til kamera foran vegesjon bestående av grønn tujahekk og røde blader på en busk. Solen skinner.
Ole Bredrup Sæverud.
FotoFoto: Tommy Hiorth-Lillefjære / Politiet

– Jeg er glad for at Sæverud nå er fast på plass i jobben. Han er en sterk og tydelig leder, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.

– Det at han fortsetter i rollen gjør også at vi sikrer stabilitet og det arbeidet som er påbegynt i distriktet, tilføyer hun.

Ole Bredrup Sæverud har en åremålsutnevning på seks år. Han kom fra stillingen som politimester i Troms. Han er utdannet jurist og har vært politiadvokat, statsadvokat og førstestatsadvokat. Sæverud gikk midlertidig inn som politimester i Sør-Øst da Christine Fossen gikk til Justisdepartementet i november 2019. Nå er det altså klart at han får jobben permanent.

– Det er både rart og vemodig å forlate Troms, men jeg ser samtidig veldig frem til å fortsette arbeidet med å utvikle Sør-Øst. Vi har satt i gang mange spennende prosesser som jeg er glad for å få være med på, også i fortsettelsen, sier Sæverud.

– Distriktet er stort, sammensatt og spennende. Det er høyt engasjement og veldig mye god kompetanse. Vi har gode forutsetninger for å drive distriktet og politiet fremover. Det gleder jeg meg til!