Deler av beslaget fra Magnormoen
Deler av beslaget

Natt til 15. april i år oppdaget en patrulje fra Heimevernet (HV) en mann i skogen ved Magnormoen og varslet politiet. I nærheten av mannen ble det funnet flere tursekker og bagger som inneholdt en betydelig mengde narkotika. Mannen ble pågrepet og siktet for grov narkotikaovertredelse. 

Innholdet i sekkene og baggene er analysert av Kripos og det dreier seg om ca. 70 kilo ulike former for narkotika. 

Politiet har gjennomført en omfattende etterforskning for å avdekke hendelsesforløpet og personene som har vært involvert og dette har ført til ytterligere tre pågripelser. De fire siktede er tilhørende i Østlandsområdet og er kjent for politiet fra før. Tre av dem har vært varetektsfengslet, men er nå løslatt etter at vi anser bevisforspillelsesfaren for å være svekket.

Saken bærer preg av å være organisert og beslaget har en samlet gateverdi på flere millioner kroner. Et beslag av en slik størrelse rammer narkotikamiljøet og sentrale aktører hardt og politiet er godt fornøyde med at denne saken ble avdekket.

Saken er imidlertid ikke ferdig etterforsket og vi kan derfor ikke gi ut flere detaljer. Av hensyn til bevisforspillelsesfaren har ikke politiet kunne gå ut i media før nå.