– Endringer i innreiserestriksjonene i Norge gjør at vi nå ser en økning av reisende inn til Norge via Kristiansand. Vi står fortsatt i en pandemi med innreiserestriksjoner. Den reisende må være klar over at det vil ta lengre tid å komme inn til Kristiansand nå enn ved en normalsituasjon, sier Ronny Skårdal, leder av seksjon for utlendings- og grensekontroll i Agder politidistrikt.

Kristiansand kommune og Agder politidistrikt ber reisende om å sette seg inn i oppdatert regelverk for innreise til Norge før ankomst.

– Vi er avhengig av at de reisende setter seg godt inn i hvilke regler som gjelder for at grensepasseringen skal gå så smertefritt som mulig for alle, sier leder av kommunikasjonsenheten i Kristiansand kommune, Ingunn M. Kvivik.

- Ha nødvendig dokumentasjon klar ved grensepassering. Da får vi en bedre trafikkavvikling i grensekontrollen, og ventetiden blir kortere, legger Ronny Skårdal i Agder politidistrikt til.

For oppdatert informasjon om regler for innreise og opphold, samt dokumentasjon som må fremlegges ved grensepassering, sjekk regjeringen.no og fhi.no.

Media:
Henvendelser fra media går gjennom pressevakt på telefon 488 95 807, eller til agder.kommunikasjon@politiet.no.

  • Koronaviruset