Nettpatruljen Sør-Øst
Politiet gir råd om nettvett til ungdom som gamer

 I det digitale rom treffer vi mange unge som ønsker trygghet og som finner det mer naturlig å chatte på nett enn å møtes ansikt til ansikt.

 – Vi erfarer at unge lettere åpner seg for politiet i omgivelser der de føler de er på hjemmebane. Politiet er i kontakt med gamere helt ned i 10-årsalderen.

Det er høstferie i Telemark og Vestfold fra 10. oktober, og et av landets største LAN-party arrangeres over fire dager i Tønsberg. Politiets nettpatrulje vil fysisk være til stede under arrangementet som tiltrekker seg rundt 600 ungdommer fra hele landet. Patruljeringen foregår selvfølgelig også på nett og politiet er like mye deltakere.

Så vil du game med en ekte politimann eller -dame er det bare å ta kontakt når vi er på besøk. Det vi være patruljering og gaming  både på dag og kveldstid. For å være sikker på at det er ekte politifolk som befinner seg bak en brukerprofil, kan man sjekke her på politiet.no hvilke kontoer de ulike nettpatruljene benytter. Fra Nettpatruljenes Facebooksider er det også mulig å være i kontakt med politiet på en sikker chat-løsning.

- En av våre viktige oppgaver er å snakke om nettvett, sier Åsmund som nylig har deltatt på et foreldremøte for nettopp å bevisstgjøre foreldre om viktigheten av nettsikkerhet knyttet til gaming. Derfor faller det helt naturlig at vi også deltar på det PolarParty i høstferien. Politiet vil også gjennomføre flere foredrag om nettvett på arrangementet, for å både ungdom og voksne, sier Fiskvik.