Han er transportert til politihuset i Drammen. Mannen er norsk statsborger, og politiet bekrefter at han er tidligere domfelt og kjent for politiet.

- Politiet kan ikke si noe om relasjon mellom siktede og Henriksen, heller ikke hva politiet mener er siktedes motiv for handlingen. Selv om denne pågripelsen er et viktig steg i retning av å få et svar på hva som har skjedd, så gjenstår det fortsatt mye etterforskning i en sak som framstår kompleks, sier politiadvokat Tine Henriksen i Sør-Øst politidistrikt.

Politiet har som mål å avhøre siktede torsdag kveld. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag eller lørdag i Drammen tingrett.

- Det er viktig for de pårørende å få et svar på hva som har skjedd, og også for alle som kjente Jonas Henriksen. Det gjenstår mye arbeid, men vi har fått inn mye viktig informasjon gjennom blant annet tips fra publikum som har vært viktige i dette arbeidet, sier politistasjonssjef Kjell Magne Tvenge.

Området der Jonas Henriksen ble funnet drept er fortsatt sperret av. Politiet kan heller ikke utelukke flere pågripelser i saken.

 

Siktedes forsvarer er advokat Thomas Randby.