De tre ble pågrepet i en varebil i Arendalsområdet onsdag. To av mennene er i 30-årene mens en er i 20-årene. Det er den siste tiden stjålet kostbare motorer fra flere båthavner og opplag.

I varebilen fant politiet flere båtmotorer og undervannshus som politiet mener er stjålet fra ulike båthavner på Sørlandet. Politiet vil undersøke om de tre siktede kan knyttes opp til andre tyverier av båtmotorer.

Seksjonsleder for etterforskningsseksjonen ved Arendal og Froland politistasjon, Helge Torsvik, sier pågripelsene skjedde etter et målrettet politiarbeid.

– Vi har jobbet målrettet med disse sakene de siste ukene og med god hjelp fra observante innbyggere har vi nå sikret verdier og pågrepet personer knyttet til stjålne båtmotorer. Vi arbeider nå med ulike etterforskningsskritt som sporing av gods og elektroniske spor. De siktede er ennå ikke avhørt og har derfor ikke tatt stilling til straffskyld. Det er for tidlig å si noe om disse tre tilhører et organisert kriminelt nettverk. Vi utelukker ikke flere pågripelser. Vi ønsker fortsatt informasjon fra publikum om man observerer personer, gjenstander eller andre ting som kan settes i sammenheng med tyveri fra båthavner eller båter i opplag, sier Torsvik.

– De tre siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling i løpet av fredagen. Av hensyn til etterforskningen kan vi ikke si noe mer om bakgrunnen for pågripelse og beslag av gjenstander nå, avslutter Torsvik.

Media:
Seksjonsleder for etterforskningsseksjonen ved Arendal og Froland politistasjon, Helge Torsvik, er tilgjengelig for pressen på telefon 40442240 (mottar ikke sms) mellom klokken 09:30 og 12 i dag, fredag 20. oktober. Eventuelle tv-intervjuer må avtales med Torsvik og helst gjøres i det nevnte tidsrommet.

Bilde av flere stjålne båtmotorer.
BESLAG: Det er den siste tiden stjålet kostbare motorer fra flere båthavner og opplag. Bildet viser beslag som er gjort i en varebil knyttet til de siktede i saken.
PhotoPolitiet