– Hun samtykker ikke til fengsling, men samtykker til at tingretten avgjør spørsmålet om videre fengsling som kontorforretning. Politiet begjærer henne varetektsfengslet på grunn av bevisforspillelsesfare, opplyser politiinspektør Liv Hilde Nytrøen.

Kvinnen ble avhørt torsdag, men politiet kommer ikke til å offentliggjøre hva kvinnen ble spurt om eller hva hun har svart da det fortsatt er tidlig i etterforskningen og dokumentene er klausulert.

– Politiet har avhørt flere enn 100 vitner, det er gjennomført omfattende kriminaltekniske undersøkelser og sikret mange digitale spor. Det er et stort materiale som skal systematiseres, bearbeides og analyseres, og vi jobber blant annet med flere tidslinjer. Vi kan av hensyn til etterforskningen ikke gå ut med mer informasjon da dette kan påvirke vitner. Selv om vi har gjennomført mange avhør, vil politiet gjennomføre ytterligere avhør og kriminaltekniske undersøkelser i tiden som kommer, opplyser Nytrøen.

Politiet begynner å få en oversikt over hva som har skjedd på gården i perioden 31. desember til kvinnen ble pågrepet 24. januar. Det siste sikre livstegnet fra Sønstvedt er nyttårsaften. Politiet anser det nå som mindre sannsynlig at han var i live på de to tidligere nevnte tidspunktene i januar. Når Sønstvedt ble drept, hvordan og hvorfor er det for tidlig å si noe om.

– Politiet har i løpet av de siste ukene fått mange svar på kriminaltekniske undersøkelser og digitale spor, men det gjenstår fortsatt å få svar på en rekke analyser, sier Nytrøen.

Politiet er ikke ferdige med de kriminaltekniske undersøkelsene på gården. Det blir ikke undersøkelser hver dag, og politiet planlegger også undersøkelser når snøen er smeltet.

Det er fortsatt ingen andre mistenkte eller siktede i saken.

Tidligere publiserte pressemeldinger kan leses her:

https://www.politiet.no/aktuelt-tall-og-fakta/aktuelt/nyheter/2024/02/13/oppdatering-i-loten-sak/