To personer er funnet omkommet etter at de ble tatt av snøskred ved Durmålstinden i Sørfold i Nordland i dag. De to kjørte anleggsmaskiner på en vei i området.

Redningspersonell fra brannvesen, politi og frivillige ble fraktet inn til stedet og fikk raskt lokalisert hvor anleggsmaskinene var begravd i snøen, om lag 15 meter fra veien. Med få minutters mellomrom ble de to mennene grav ut og bekreftet omkommet.

De nærmeste pårørende ble varslet om ulykken før de omkomne ble funnet og er informert om at de to er funnet omkommet. De pårørende er også holdt oppdatert underveis i leteaksjonen.

Det er opprettet kriseteam i kommunen for oppfølging av de berørte.

Dette sier Bent Are Eilertsen, stabssjef, Nordland politidistrikt.

---------------------------------------

Pressemelding kl. 1410:

Politiet har iverksatt en redningsaksjon etter at det gikk ras ved Durmålstinden i Sørfold i dag. To personer i hver sin anleggsmaskin er tatt av skredet.

Det er nylig gjort funn i skredet. Dette skal nå skal graves ut.

Politiet har ingen grunn til å tro at flere enn de to er tatt av snøskredet.

Det er ikke trygt å kjøre bil inn til skredet på grunn av hengende snømasser i området. Det benyttes Sea King for å frakte inn redningspersonell, hunder og utstyr.

Vi i full gang med redningsaksjonen og er i ferd med å foreta nødvendige ressursfordelinger, varslinger, koordinering med øvrige nødetater, med videre. Oppdatering av informasjon vil komme når vi har mer å melde.

Dette sier Bent Are Eilertsen, stabssjef, Nordland politidistrikt.