- Dette er et alvorlig og grovt overgrep. Vi har stort trykk på etterforskingen, og har en del konkret informasjon vi jobber med uten at jeg kan gå i detalj om dette, vi får også bistand fra Kripos i arbeidet. Målet er selvsagt å pågripe gjerningsmannen så raskt som mulig, sier politiadvokat Lise Dalhaug i Sør-Øst politidistrikt.

Det var søndag kveld mellom klokken 21.30 og 21.45 at en kvinne med barnevogn ble overfalt og voldtatt i et boligområde på Sem da hun var ute på en kveldstur.

Politiet ønsker kontakt med alle som har oppholdt seg utendørs på Sem mellom klokken 20.00 - 23.00 søndag 24. mars, eller som har kjørt bil i området i det samme tidsrommet. Tipstelefonnummeret er 404 37 626.

- Kvinnen er naturlig nok sterkt preget av hendelsen. Vi har gjennomført avhør av henne, og har også avhørt vitner fortløpende og gjort oppfølgende undersøkelser knyttet til tipsene som er kommet inn, sier Dalhaug.

Gjerningsmannen er blitt beskrevet som ca 20-40 år, ca 170 cm høy, har normal kroppsbygning, og med mørkt hår som er kort på siden. Kvinnen som ble overfalt mener også han ser ut som om han er fra Midtøsten. Han skal ha vært ikledd mørke klær, og skal ha hatt på seg en refleksvest. Det kan ikke utelukkes at refleksvesten er tatt av etter overgrepet.

- Vi jobber nå både med å bearbeide og innhente tekniske spor, samtidig som vi jobber bredt i den taktiske etterforskingen. Foreløpig er ingen personer mistenkte eller pågrepet, sier Dalhaug.

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen, og har forståelse for at de som bor i området føler utrygghet.

- Dette forstår vi oppleves skremmende, derfor har vi økt vår tilstedeværelse i området. Slike overgrep er det sjelden vi hører om, og det skaper naturlig nok utrygghet - særlig for de som bor i nærmiljøet. Vi vil være mye til stede i området, og vil være synlige i tiden framover, sier politistasjonssjef Øystein Holt ved Tønsberg politistasjon.