Mannen som er i begynnelsen av 20- årene er rumensk statsborger. Han ble pågrepet på en adresse på Sem ved 19-tiden mandag kveld, og ble bragt til arresten i Tønsberg. Pågripelsen skjedde uten dramatikk. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling i Vestfold tingrett onsdag.

- Mannen er siktet for voldtekt, straffelovens § 292 jfr § 291. Mannen ble forsøkt avhørt i mandag kveld og tirsdag morgen,  men siktede har ikke ønsket å avgi forklaring ennå, sier politiadvokat Lise Dalhaug i Sør-Øst politidistrikt.

Det var søndag kveld for litt over en uke siden at en kvinne med barnevogn ble overfalt og voldtatt i et boligområde på Sem da hun var ute på en kveldstur.

- I denne saken har det vært utrolig viktig for oss å få en rask pågripelse for å trygge fornærmede og folk som bor i nærområdet. Vi har derfor brukt store ressurser på saken, og har brukt kompetanse vi har i eget distrikt i tillegg til at vi har fått teknisk og taktisk bistand fra Kripos. Dette er en særdeles grov sak, som vi ser svært alvorlig på. Vi mener vi nå har pågrepet rett gjerningsmann, sier Dalhaug.

Bakgrunnen for siktelsen er tekniske undersøkelser av åstedet som gjorde det mulig å sikre en DNA-profil. Profilen var ikke registeret i Norge, og det ble med bistand fra Kripos gjort søk opp mot registre i andre land. Mandag ettermiddag fikk politiet treff på dette søket, og kunne dermed sikte en person. Etter dette startet arbeidet med å finne siktede som da ble pågrepet mandag kveld.

- Vi forstår at det oppleves veldig skremmende når dette skjer i et rolig nabolag hos oss. Slike overfall hører vi heldigvis sjelden om. Vi har vært mye til stede i området etter hendelsen, og skjønner at dette har skapt utrygghet, sier politistasjonssjef i Tønsberg, Øystein Holt.

Politiet har hatt dialog med fornærmede og bistandsadvokat underveis, og fornærmede fikk beskjed om pågripelsen i mandag kveld.