Farstad tok først befalsutdanning og var et år sersjant ved Sessvollmoen, før han begynte på Politiskolen i 1982. Fra 1984 har politiet på Sunnmøre vært hans faste arbeidsplass. Først 15 år ved ordensseksjonen med forskjellige funksjoner – mellom annet narkotikahundefører.

Deretter etterforsker med narkotikasaker som spesialområde i tre år. Fra 2003 ble han knyttet til staben ved Ålesund politistasjon først som rådgiver, så nestleder ved ordensseksjonen, leder samme sted og så stasjonssjef i to år fra 2010. Fra 2012 og fram fil siste årsskifte var Farstad stabssjef og leder for Fellesoperativ enhet med ansvar for Operasjonssentralen i Ålesund.

Disse årene i ålesundpolitiet har vært avbrutt av mellom annet av ett år som drapsetterforsker i Kosovos hovedstad Pristina på oppdrag fra FN etter krigen på Balkan, og et halvt år som observatør i Midtøsten.

56-åringen har to ganger vært innbeordet til å arbeide i Politidirektoratet, sist i arbeidet med å forberede nærpolitireformen som nå rulles ut.

Den nye visepolitimesteren i Møre og Romsdal har lederutdanning fra Høgskulen i Volda og Politihøyskolen.

Den nye visepolitimesteren er født og oppvokst på Lepsøya i Haram, men har bodd nesten hele sitt voksne liv i Ålesund. De siste par årene har han imidlertid søkt tilbake til heimkommunen og er nå bosatt på Vatne.