Dette er konklusjonen etter at obduksjonen ble gjennomført ved Gades institutt i Bergen onsdag.

- Obduksjonsrapporten foreligger ikke, men konklusjonen når det gjelder dødsårsaken er klar, sier politiadvokat Inger Myklebust Ferstad i Møre og Romsdal politidistrikt.

Politiadvokaten understreker at ytterlige opplysninger fra obduksjonen ikke vil foreligge før obduksjonsrapporten er ferdig.

29-åringen som er siktet for forsettlig drap etter knivstikkinga, ble onsdag varetektsfengslet i kjennelse fra Sunnmøre tingrett, i fire uker hvorav de to første ukene underlagt full isolasjon.

For øvrig ble en 22-åring mandag kveld siktet for en kroppskrenkelse av en annen person enn avdøde. Denne hendelsen skjedde rett forut for selve drapshandlingen. Han er avhørt av politiet og løslatt tirsdag kveld.

Da meldinga om knivstikkinga innløp til politiet mandag ettermiddag, ble det satt i verk ei omfattende etterforskning. Intensiteten i etterforskninga har fortsatt både tirsdag og onsdag. Det gjennomføres fortsatt avhør av vitner, samles inn videomateriale fra overvåkningskameraer og det sikres fortsatt tekniske og elektroniske spor.

- Etterhvert vil etterforskningen nå gå over i en roligere fase hvor det innhenta materialet skal bearbeides og systematiseres. Dette er et svært omfattende og tidkrevende arbeid, men er nødvendig for at politiet skal sikre seg et best mulig bilde av den fatale hendelsen, sier politiadvokat Ferstad.