Utsnitt av elektronisk tmebestilling for pass
Sjekk åpningstidene før du kommer, de kan variere gjennom året.

Dette er en tjeneste vi har sett frem til å få tilby fra alle tre politistasjonene i politidistriktet.

Bestill time på nett i dag! Da får du ett konkret tidspunkt å forholde deg til og du er ute i grei tid før sommerferien. Du kan bestille time inntil én måned frem i tid og du kan bestille for flere personer samtidig. Sett deg godt inn i reglene for å søke pass, før du møter til timen. Det er spesielt viktig om du skal ordne med pass for barn og unge.

Tjenesten er underveis også til andre passlokasjoner i politidistriktet og den har alt vært i gang noen år i Ålesund. Etter innføring kan du fortsatt møte opp uten forhåndsbestilt time, enkelte dager/tidspunkt, i Kristiansund, Molde og Ålesund. Men da må du regne med ventetid, spesielt i høysesongen.

Sjekk åpningstidene for Drop-In før du kommer i Kristiansund, Molde og Ålesund. De varierer og er kun i korte perioder på hvedagene!

Som før kan du møte opp uten time også i Fræna, Sunndal, Surnadal, Aure, Vestnes, Rauma, Haram, Sykkylven, Hovdebygda (Ørsta/Volda), Ulsteinvik og Vanylven. Du møter der det passer deg best. Hvor du har adresse er ikke avgjørende for oppmøte for å søke eller fornye pass. Bor du i Rauma og arbeider i Molde? Da kan du bestille time i Molde og ordne pass der på et tidspunkt som passer for deg.

Unngå inneklemte dager

Hvilken dag i måneden du velger for besøket til nærmeste passkontor, avgjør hvor lenge du må vente i kø. Inneklemte dager og skolefridager som i år er 30. april og 11. og 18. mai er særlig populære for å få unnagjort passbesøk hos oss, og kundene opplever alltid lange køer slike dager. De fleste venter for lenge og fornyer pass i mai og juni. Vær tidlig ute og i god tid før avreise, gjerne 6-9 måneder før passet går ut. Noen land utenfor Schengen krever mellom 3 og 6 måneders gyldighet regnet fra hjemreisedato. Sjekk alltid åpningstidene for tjenesten før du kommer.

Fornye eller søke pass

  1. Posisjonen din
1 Resultat er tilgjengeleg. Bruk tastaturet eller sveiperørsler for å navigere.