Arkivblde fra en kontroll i Ørsta i september 2017.
Arkivbilde fra en kontroll i Ørsta i september 2017.
FotoPolitiet

 - Sammen med kollegaer i hele Europa, har vi et mål om at vi skal ha null drepte på europeiske veger onsdag 19. september 2018, sier trafikk-koordinator i Møre og Romsdal politidistrikt, førstebetjent Steven Blindheim

Feil bruk av mobiletelefon, betjening av radio eller annen uoppmerksomhet, er medvirkende årsak til mange alvorlige ulykker, fortsetter Blindheim.

- Bruken av bilbelte er høy i Norge, men fortsatt er det for mange omkomne bilførere og passasjerer som ikke brukte bilbelte eller brukte bilbelte feil. Hvis alle brukte bilbelte ville det har redusert sannsynligheten for å bli drept eller hardt skadd med 40-50 prosent for fører og forsetepassasjer, og med ca. 25 prosent for baksetepassasjerer, forklarer Blindheim.

Politiets trafikksikkerhetsarbeid har som formål å bidra til fortsatt reduksjon av drepte og hardt skadde på norske veier.

- Når vi forsøker å oppnå null drepte i hele Europa kommende onsdag, er det viktig at alle trafikanter bidrar ved å kjøre med riktig fart, kjører edru, bruker bilbelte og eller er oppmerksom og hensynsfull i trafikken, avslutter trafikk-koordinatoren i Møre og Romsdal politidistrikt.

Det var ingen drepte i trafikken i Norge 19.september i fjor, men de siste årene har det vekslet mellom 0 og 1 drepte på denne datoen.