Det er nå gode muligheter for å få passtime på dagen i Agder
FotoPolitiet

Fra mandag 1. april vil innbyggerne i Agder kunne skaffe seg pass tre steder. Det er på passkontorene i Arendal, Kristiansand og Farsund.

– Vi har satt inn mye ekstra ressurser når det gjelder pass. I Kristiansand er det nå mange ledige timer de nærmeste ukene. Passkundene er viktige for oss, så derfor prioriterer vi dette for å unngå lange køer, sier leder for felles enhet for utlending, forvaltning og sivil rettspleie (FUFSR), Magnus Andreassen.

Selv om det nå er god kapasitet i Agder, er politiet klare til å sette inn flere ressurser utover våren dersom det er behov for det. Det vil skje i Kristiansand, som ligger midt i Agder, og der kundegrunnlaget og behovet er størst.

– Mange har problemer med å komme for å få pass på dagtid. Derfor vil vi utvide åpningstidene i Kristiansand to dager i uken i løpet av april. Da vil man kunne få pass helt frem til klokken 20.00 på kvelden. Nærmere sommeren vil vi også se på muligheten for å holde åpent enkelte lørdager ved behov, sier Andreassen.

Passkontoret i Kristiansand er flyttet fra 5. etasje til nye lokaler i 1. etasje, noe som gjør det enklere for de som kommer for å få pass. I Kristiansand er det ikke lenger mulighet for drop-in, og dette er gjort for å unngå kø. Man må søke om å få passtime på nettet, men politiet er behjelpelige dersom noen ikke klarer dette.

Ved passkontoret i Arendal er det ventetid på passtimer. Her er det både timebestilling og drop-in. I Farsund er det kun drop-in. Nødpass får man som tidligere ved å møte opp på de enkelte passkontorene i åpningstiden. I Kristiansand kan man få nødpass også etter normal åpningstid dersom det er helt nødvendig og det er ledige ressurser.

– Men vi anbefaler selvsagt de som kjøper en reise å sjekke passene sine samtidig, slik at man slipper problemer, sier Andreassen.

Fra 1. april vil det ikke være mulig å få pass i Tvedestrand, Mandal, eller Valle. Passkontoret i Flekkefjord stengte 1. mars i år.

På politiet.no ligger det til en hver tid oppdatert informasjon om åpningstider og timebestilling for de forskjellige passkontorene.

For media:

Dersom media har spørsmål kan de rettes til leder for Felles enhet for utlending, forvaltning og sivil rettspleie (FUFSR), Magnus Andreassen. Han kan nåes på telefon 909 24 202 eller 38 13 61 24.