Er du utenlandsk statsborger og skal oppholde deg i Norge, må du enten registrere deg, søke om besøksvisum eller søke om opphold.

Du søker om å bo i eller besøke Norge på Utlendingsdirektoratet (UDI) sine nettsider.

Se ventetider (saksbehandlingstider) for søknader.

Ønsker du å være lengre i Norge søker du om å forlenge oppholdet ditt på Utlendingsdirektoratet (UDI) sine nettsider.

Se ventetider (saksbehandlingstider) for søknader.

Time hos politet for bilde og signatur i oppholdskortet

Når du har fått oppholdstillatelsen må du bestille en tid hos politiet for å ordne det praktiske med oppholdskortet. Vi tar bilde av deg, fingeravtrykket ditt, og signerer dokumentene.

Du bestiller time for å møte hos politiet ved å logge inn i søknadsportalen på Utlendingsdirektoratet (UDI) sine nettsider.

Har du søkt asyl eller levert søknad ved dansk ambassade?

Hvis du har fått oppholdstillatelse da du søkte asyl (beskyttelse) og skal bestille oppholdskort, må du ringe politiet for å bestille time. Det samme gjelder hvis du har levert søknaden ved en dansk ambassade.

Leveringstid og levering

Etter at du har vært hos politiet tar det ca 20 dager før du mottar oppholdskortet i posten. Det er viktig av navnet på alle i familien står på postkassen. Posten leverer ikke oppholdskortet dersom personens navn ikke står på postkassen. Da blir oppholdskortet sendt i retur til politiet.

Oppholdskort for første gang

Alle som har oppholdstillatelse i Norge, og ikke er EU/EØS-borgere skal ha et oppholdskort. Har du fått svar fra Utlendingsdirektoratet (UDI) finner du informasjon om hvordan du skaffer deg oppholdskort på nettsidene til UDI.

Mistet eller fornye oppholdskortet

Hvis du har permanent oppholdstillatelse må du bestille nytt kort i god tid før det gamle kortet går ut. Du kan også bestille nytt kort hvis du har mistet oppholdskortet ditt, det er ødelagt, inneholder feil eller har blitt stjålet. Du finner informasjon, krav og bestilling av kort på UDIs nettsider.