Er du utenlandsk statsborger? Skal du oppholde deg i Norge? Da må du enten registrere deg, søke om besøksvisum eller søke om opphold.

Søke om opphold eller besøk i Norge på nettsidene til Utlendingsdirektoratet (UDI).

Sjekk hvor lang tid det tar  å behandle søknaden.

Bestill time hos politiet når du har fått oppholdstillatelsen. Vi tar bilde av deg og tar fingeravtrykket ditt når vi bestiller oppholdskortet.

Har du levert søknad i utlandet?

Du må enten ha time i løpet av de syv første dagene du er i Norge, eller den første ledige timen du finner. Du kan bestille timen før du drar til Norge.

Bestill time for å få oppholdskort ved å logge inn i søknadsportalen til Utlendingsdirektoratet (UDI)..

Har du søkt om beskyttelse (asyl)?

Til deg som har fått oppholdstillatelse etter å ha søkt om beskyttelse: For å få oppholdskort, må du ringe politiet for å bestille time.  

Når mottar du oppholdskortet?

Det tar cirka 20 dager før du mottar oppholdskortet i posten. Det er viktig at navnet på alle i familien står på postkassen. Posten leverer ikke oppholdskortet dersom personens navn ikke står på postkassen. Da blir oppholdskortet sendt i retur til politiet. 

Hvem trenger oppholdskort?

Hvis du er EU/EØS-borger, trenger du ikke oppholdskort. Alle andre som har oppholdstillatelse i Norge, skal ha et oppholdskort. Sjekk hvordan du skaffer deg oppholdskort på nettsidene til UDI.

Har du mistet eller trenger å fornye oppholdskortet?

Har du permanent oppholdstillatelse? Da må du bestille nytt kort i god tid før det gamle kortet går ut.

Du kan også bestille nytt kort hvis du har mistet oppholdskortet ditt, det er ødelagt, inneholder feil eller har blitt stjålet.

Les mer om hvordan du bestiller nytt oppholdskort på UDIs nettsider.

Situasjonen rundt brexit er uavklart

Den siste informasjonen fra norske myndigheter finner du på regjeringens nettsider. Der kan du lese hva brexit betyr for britiske statsborgere som oppholder seg i Norge og om Norge og brexit.

Politiet har ikke noen annen informasjon enn det som står på regjeringens nettsider.

Så lenge Storbritannia er medlem av EU er reglene for britiske statsborgere som besøker, bor og arbeider i Norge akkurat de samme som før.