- Politiet fikk i går kveld dessverre beskjed fra Sørlandet sykehus Kristiansand om at den ene kvinnen døde kort tid etter hun ble operert like før 22-tiden i går kveld. Den avdøde, Marie Skuland, var ansatt som sommervikar ved Coop Obs på Sørlandssenteret, sier fungerende påtaleleder i Agder politidistrikt, Cecilie Pedersen Hille, som under pressekonferansen torsdag formiddag understreket at hennes pårørende ber om ro og ikke ønsker kontakt med media.

Den andre personen som er knivstukket er en 23 år gammel kvinne fra Kristiansand. Hun var kunde ved butikken.

- Hun ble først operert ved Sørlandet Sykehus Kristiansand i går kveld før hun i natt ble fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus i Oslo for ny operasjon. På nåværende tidspunkt betegnes hennes tilstand som kritisk, sier Pedersen Hille.

Det var onsdag ettermiddag 26. juli klokka 17.30 at politiet mottok en melding om knivstikking på Sørlandssenteret her i Kristiansand.

12 minutter etter politiet fikk meldingen ble en 15 år gammel jente pågrepet av politiet. Hun hadde da rukket å knivstikke to personer på to forskjellige steder på Coop Obs Sørlandssenteret.

- Jenta som knivstakk hadde tidligere på dagen rømt fra en barnevernsinstitusjon på Sørlandet, sier Pedersen Hille.

Den siktede ble forsøkt avhørt i går kveld, men hun var i en slik tilstand at avhøret ble avbrutt. Hun er nå innlagt på barne- og ungdomspsykiatrisk i Arendal - med vakthold fra politiet.

Det er oppnevnt en sakkyndig for en rettspsykiatrisk undersøkelse av henne, som vil vurdere hennes tilregnelighet. Jenta, som er siktet for drap og drapsforsøk, er norsk statsborger, og er kjent av både politi og helsevesen.

- Så langt tyder etterforskningen på at de fornærmede var tilfeldige ofre. Når det gjelder relasjon mellom ofrene - og ofrene og siktede så er dette noe politiet må etterforske videre. Men på nåværende tidspunkt er det ingenting som tyder på at ofrene og siktede hadde noen relasjon til hverandre, sier Pedersen Hille.

Det ble i går foretatt sikring av spor på begge åstedene, avhør av vitner både på Sørlanssenteret og hos politiet, samt at ansatte ved Coop Obs Sørlandssenteret har levert sine forklaringer.

Politiet har i formiddag hatt møte med de ansatte på Coop Obs Sørlandssenteret, jobber med ivaretakelse av de pårørende og fortsetter avhør utover dagen.

Politiet har etablert kontakt med kommunens kriseledelse som vil følge opp ofrene, de pårørende og de ansatte ved Coop Obs Sørlandssenteret.

Siktede vil i løpet av dagen bli fremstilt for varetektsfengsling. Tidspunkt for fengslingsmøte er satt til kl. 14.30 og vil være ved Kristiansand Tingrett.

Advokat Hege Klem er oppnevnt som siktedes forsvarer.

Bistandsadvokat til pårørende og 23-år gamle kvinnen vil bli oppnevnt i løpet av dagen.

- Vi har fremdeles behov for mer informasjon om hendelsene og ber derfor vitner som har observert hendelsen eller har viktig informasjon i saken om å ta kontakt med politiets operasjonssentral på telefon 02800. Vi minner igjen om at pårørende til den døde jenta ber om at media ikke tar kontakt, sier Pedersen Hille.

Agder politidistrikt vil sende ut pressemelding dersom det fremkommer nye opplysninger i saken.