Erkjente straffeskyld
- Vi gjennomførte et kort avhør av den siktede ektemannen i går ettermiddag. Siktede har forklart seg om hendelsen, men detaljene i dette ønsker vi ikke å gå ut med nå. Han har imidlertid erkjent straffeskyld for siktelsen på forsettlig drap. Siktede vil bli avhørt ytterligere på et senere tidspunkt, sier politiadvokat Guro Holm Hansen i Øst politidistrikt.

Fremstilles for varetekt i dag
Mannen blir senere i dag fremstilt for varetektsfengsling ved Nedre Romerike tingrett, ved såkalt kontorforretning. Politiet ber om fire ukers varetekt, hvorav de to første ukene er med brev- og besøksforbud.

Tidlig i etterforskningen
- Vi mener å ha kontroll på hendelsesforløpet, men det er for tidlig å si noe om eventuelt motiv for drapet nå. Vi fortsetter med å avhøre personer vi anser relevante for saken å snakke med, i tillegg til at vi foretar ytterligere tekniske undersøkelser som ledd i etterforskningen, forklarer Holm Hansen.

Obdusereres rutinemessig
Den avdøde kvinnen blir rutinemessig obdusert ved Rettsmedisinsk institutt tirsdag. Foreløpig obduksjonsrapport er ventet senere i dag.

Advokat Gard Lier er oppnevnt som bistandsadvokat i saken.