Politiet i Sør-Øst har en pågående etterforskning mot en mann som har begått overgrep mot unge jenter på nett. Overgrepene har pågått over en periode over flere år og frem til i juni i år. Da ble han varetektsfengslet og sitter i dag fengslet på grunn av gjentagelsesfare. Ofrene for overgrepene er jenter i alderen 12-18 år. Vedkommende har forledet jentene til å kle av seg og i noen tilfeller tatt på seg selv foran kamera.

Gjerningspersonen har forledet jentene til å kle av seg blant annet ved å utgi seg for å være en politimann. I mange tilfeller har han også, ofte i kombinasjon ved å utgi seg for å være politiet, introdusert en fiktiv tredjeperson som jentene har kledd av seg foran.

Politiet har så langt identifisert 27 fornærmede jenter som har vært i kontakt med gjerningspersonen. Politiet vet imidlertid ut fra analyse av beslag at det er flere ofre. Det er ønskelig at jenter som har opplevd noe ubehagelig på nett og gjenkjenner seg i den beskrevne fremgangsmåten tar kontakt med politiet på Hønefoss.

Politiet ønsker også å rette fokus på at det generelt er vanskelig for foreldre å følge med på trender på sosiale medier, men det er viktig å forsøke å henge med. De aktuelle overgrepene i denne saken har i stor grad funnet sted på nettstedet "Omegle", men også andre nettsteder er aktuelle møtesteder hvor barn utsettes for overgrep av voksne.

Dersom foreldre eller barn blir oppmerksom på overgrep på nett vil det ofte være mulig å identifisere gjerningspersonen ved hjelp av IP-adresser. Det var slik man fikk tak i gjerningspersonen i denne saken. Overgrep eller forsøk på dette som oppdages bør derfor anmeldes. Det oppfordres også til å sikre eventuelle bevis ved å ta skjermdump.

Politiet i Hønefoss kan nås på tlf 32103210.

Se YouTube innslag her