Den endelige identitet til mannen som ble funnet på verandaen er fortsatt ikke fastslått, men politiet har, i samråd med familien, likevel valgt å offentliggjøre det man antar er identiteten til den avdøde. Den avdøde antas å være Terje Sjåberg (52) fra Skien.

Politiet arbeider nå med å kartlegge hendelsesforløpet. Politiet ble kjent med drapet i forbindelse med en kraftig brann i den aktuelle leiligheten mandag kveld. Politiet antar at en eller begge de to siktede har tent på leiligheten som ble totalskadet i brannen. Gamlegrensa 6 er et større leilighetskompleks og mer enn 50 personer ble evakuert i forbindelse med brannen.

Begge de siktede og den avdøde er hjemmehørende i Skien.

Den 30 år gamle mannen blir begjært varetektsfengslet i 4 uker. Han har valgt ikke å møte opp i retten og spørsmål om varetekt vil bli avgjort av retten ved såkalt kontorforretning.

Den 27 år gamle kvinnen vil bli fremstilt for varetekt ved Skien tingrett kl 11.30 onsdag. Hun begjæres fengslet for to uker. Begge fengsles ut fra en begrunnelse om fare for bevisforspillelse.

Da politiet ikke er sikker på tidspunktet for når 52-åringen døde, er politiet fortsatt interessert i observasjoner i tiden dagene før brannen eller andre relevante tips i saken på telefon 02800.

Advokat Andreas Nyhaug er oppnevnt som forsvarer for mannen og advokat Bjørn Nærum er oppnevnt som forsvarer for kvinnen.