Oppdatert kl 20.45

Hadde aldri planer om å skade noe

Politiets etterforskning har i kveld avdekket at det ikke er noe som tyder på at de tre siktede skoleelevene hadde intensjon eller planer om å gjennomføre trusselen.

De tre personene har i kveld blitt avhørt av politiet hvor de har forklart at trusselen ikke var alvorlig ment og at de aldri hadde planer om å skade noen. Dette støttes også av den øvrige etterforskningen som politiet har gjennomført i kveld.

Beslagene som politiet gjorde i forbindelse med pågripelsene dreier seg om svært realistiske våpenetterligninger, men er ikke egnet til å skade noen.

De tre siktede blir i kveld løslatt fra politiets varetekt.

----------------------------------------------------------------

Til redaksjonene:

Krimsjef ved Bodø politistasjon, Knut Waldemar Solli kan siteres på innholdet i meldingen over. Politiet kommer ikke til å gi ytterligere kommentarer til denne saken i kveld.

---------------------------

Publisert kl 15.30

Politiet fikk kl 12.30 melding om at det var kommet trussel om skyting i tilknytning til Bodø videregående. Skytingen skulle finne sted på fredag. Politiet tar slike trusler på alvor og har satt inn store ressurser for å oppklare saken.

I løpet av kort tid har politiet aksjonert på tre ulike steder i Bodø. Tre menn er pågrepet i tilknytning til saken. De tre pågrepne er alle elever ved Bodø videregående skole.

Politiet har gjort beslag som underbygger trusselen, men vi ønsker ikke på dette tidspunktet å si noe mer om hvilket beslag det dreier seg om.

Saken vil bli etterforsket videre, de tre pågrepne vil bli avhørt av politiet i løpet av dagen.

Politiet har etablert dialog med skoleledelsen og barnevernet.

----------------------------------------------------

Stabssjef i Nordland politidistrikt, Bent-Are Eilertsen kan siteres på innholdet i denne meldingen