Vi har iverksatt flere tiltak, blant annet oppbemannet med flere vikarer. På passkontoret på Grønland forlenger vi åpningstiden til kl. 18 på mandager i perioden 9.4. - 25.6.2018. I tillegg vil vi legge ut passtimer på en del lørdager både i Oslo og Sandvika. Merk at alle disse timene må forhåndsbestilles på nettet.

"Lørdagsåpent"

På Politihuset på Grønland vil det være åpent for de med forhåndsbestilte timer lørdag 21. april. Vi satser på å ha åpent flere lørdager i mai og juni. Endelige datoer oppgis her på politiet.no når det er klart.

Det vil også bli lørdagsåpent i Sandvika, foreløpig er kun 28. april fastsatt.

Timene legges ut 1-2 uker i forveien for begge steder. 

Fullbooket? Prøv igjen..

Timer som avbestilles legges ut fortløpende. I tillegg så legges det ofte ut flere passtimer samme dag ut i fra dagens kapasitet/bemanning. Så kan du ta time på kort varsel, så kan mye være gjort. Hovedtyngden av timene legges ut på fredager og i høysesongen kan det bestilles time inntil 60 dager frem i tid.

Sjekk passet til barna (og deg selv)!

Vi oppfordrer alle til å sjekke passene til hele reisefølget i forkant av bestilling av reise, da unngår du unødige overraskelser når det nærmer seg avreisedato!

Husk at gyldighetstiden for pass til barn er kortere enn for personer over 16 år:
0–5 år: Gyldig i 2 år
5–10 år: Gyldig i 3 år
10–16 år: Gyldig i 5 år
Over 16 år: Gyldig i 10 år.

Et pass er bare gyldig så lenge eieren kan kjennes igjen på bildet, og så lenge passet er uforandret og uskadet.

Sjekk kravene som gjelder for gyldighetstid i det landet du skal reise til, se UDs reiseinformasjon.  Les også om gyldige reisedokumenter.

Leveringstid

Garantitiden for levering, etter at du har fått søkt om pass, er 10 virkedager. Fra april til juli kan leveringstiden være lenger på grunn av stor pågang.
Merk at bortfall av A-poststrømmen medfører at det tar litt lenger tid  enn tidligere å få passet i postkassa. Husk også å merke postkassen med hele navnet til alle som skal motta pass, slik at passet ikke blir returnet.

Husk å ha med nødvendige papirer før oppmøte

NB! Husk å lese hva du må ha med deg før du møter opp til avtalt time, slik at du unngår bomtur! Dette gjelder særlig ved pass til barn.

Først publisert 26.03.2018, oppdatert 09.04.2018.

  • Pass