De nyansatte starter i mars/april og skal først ha en grundig opplæring før de vil kunne bistå med ta unna passkøene.

På forsommeren vil vi fra mandag til torsdag øke åpningstidene våre på ettermiddagene. I tillegg vil vi ha oftere lørdagsåpent i høysesongen. Dette vil gi en betydelig økning av kapasiteten. Med andre ord, har du et pass som ikke utløper før om et halvt års tid og du ikke skal reise før i sommer, så avvent litt med å bestille passtime.

Tips til deg som trenger pass før mai

  • Følg med på bestillingssiden jevnlig, timer legges ut i hovedsak på fredager mellom kl. 14 og 16.
  • Vi vil ha lørdagsåpent på Grønland 16.mars, og vurderer også lørdager i april. Dette gjelder kun for timebestilling og ikke drop-in. Timene blir lagt ut i starten av samme uke, og dette er noe vi annonserer på vår Facebookside.

  • Vi har drop-in mandag, onsdag, torsdag og fredag – fra kl. 8, men vær obs på at kø-lappene blir tatt veldig fort, da kundene stiller seg opp tidlig og det er begrenset antall kølapper.
  • Nødpass – dersom det er tett opptil avreise og du kan fremlegge reisedokumentasjon - så kan du kanskje søke om nødpass.
    Du møter da opp og trekker kø-lapp for nødpass når du kommer til oss. (Se åpningstider under.) Merk at ikke alle får utsted nødpass + at passet ikke er gyldig overalt (F.eks. ikke til USA og Dubai.)
  • Vi opplever stort påtrykk på telefon, men vi har dessverre ikke mulighet til å sette opp time via telefon dersom det ikke er ledige timer på bestillingssiden.
  • Når du har fått bestilt passtime, så husk å ha med deg alt du trenger ved oppmøtet. 
  • Det er passfrihet i Norden. Dersom du kun skal reise innen Norden, så trenger du kun å dokumentere at du er nordisk borger, et gyldig førerkort holder i de tilfellene. Barn som reiser sammen med foreldrene sine i Norden trenger ikke egen legitimasjon. Dette gjelder så lenge de foresatte kan vise legitimasjon.

NB! Husk at noen steder, slik som Dubai og Tyrkia m.fl. krever 6 mnd. gyldighet etter hjemreisen. Merk at land som Spania og USA kun krever at passet er gyldig ut oppholdet.

Passkontorenes åpningstid finner du her:

Grønland

Sandvika

Merk at det kun er på Grønland vi har drop-in og utsteder nødpass i vårt distrikt.