Mannen i 30 årene som er siktet for ransforsøk ved Bodø hotell natt til tirsdag 27. august, har i avhør i går erkjent at han deltok i ransforsøket. Han har forklart til politiet at han sammen med en annen person forsøkte å true den ansatte på hotellet til å gi fra seg penger ved bruk at gasspistoler.

Politiet har i dag fått Salten tingretts samtykke til å varetektsfengsle han i 4 uker med brev- og besøksforbud. Det er faren for bevisforspillelse som er begrunnelsen for varetektsfengslingen.

Siktede har samtykket til varetektsfengslingen.

---------------------------

Oppdatert 28.august kl 1500

Det har i løpet av dagen blitt gjennomført avhør av den siktede mannen. Av hensyn til den pågående etterforskningen ønsker ikke politiet å gå inn på siktedes forklaring, men han samarbeider og er villig til å forklare seg for politiet.

Politiet understreker at dette er en pågående etterforskning, men at etterforskningen så langt underbygger at politiet er kommet i kontakt med de rette personene.

---------------------------

Oppdatert 28. august kl 1210

Tirsdag kveld ble den kvinnelig mistenkte i saken sluppet fri fra politiets varetekt, da politiet ikke lengre hadde grunnlag for å holde henne.

Den mannlige mistenkte i saken er fremdeles i politiets varetekt. Politiet hadde planlagt å avhøre han i går kveld, men det ble ikke gjennomført da mistenkte av helsemessige årsaker ikke var i stand til å forklare seg for politiet. Det vil bli gjort nytt forsøk på avhør i dag, onsdag.

Politiet vil i dag fortsette etterforskningen gjennom blant annet avhør og gjennomgang av elektroniske spor.

Ønsker fortsatt tips

Politiet har fått god hjelp fra publikum i denne saken, men vi ønsker fortsatt å komme i kontakt med alle som befant seg i området rundt Bodø Hotell natt til tirsdag, i tidsrommet fra 0330 til 0430. Ta kontakt med politiet på tlf 02800.

Dersom noen har informasjon om saken som politiet burde ha ber vi også om at de tar kontakt med politiet på tlf 02800.

-------------------------

Oppdatering 27. august kl 1610

Kl 1415 ble også en mann pågrepet mistenkt for å være involvert i ransforsøket ved Bodø Hotell. Mannen ble pågrepet i sin bolig uten dramatikk. Det er nå en kvinne og en mann som er pågrepet i denne saken, men politiet utelukker fremdeles ikke flere pågripelser.

Etterforskningen har pågått for fult gjennom dagen og politiet har fått inn flere relevante tips fra publikum. Det har vært gjennomført en rekke vitneavhør, i tillegg er den kvinnelige mistenkte avhørt. Hun stiller seg uforstående til politiets siktelse.

Mannen som er pågrepet er ikke avhørt ennå, men politiet planlegger med avhør i løpet av kvelden.

Kl 11.45 i dag fikk politiet melding fra publikum om en bil som stod forlatt i skogen på Mørkved utenfor Bodø. Politiet har foretatt sporsikring i området og bilen er tatt i beslag. Det er for tidlig å si noe om denne bilen har tilknytning til ransforsøket ved Bodø Hotell, men politiet holder alle muligheter åpne.

Ønsker fortsatt tips

Politiet ønsker fortsatt å komme i kontakt med alle som har vært i området rundt Bodø Hotell i tidsrommet 0330 til 0430 natt til tirsdag. Ta kontakt med politiet på tlf 02800.

Dersom noen har informasjon om saken som politiet burde ha ber vi om at de tar kontakt med politiet på tlf 02800.

----------------

 

Oppdatering 27. august kl 1325

Politiet har pågrepet en kvinne mistenkt for å være involvert i ransforsøket på Bodø Hotell i dag tidlig.

Dette er en pågående etterforskning og politiet har satt av store ressurser på saken som jobber med å avklare hendelsesforløpet, sikre spor og finne gjerningspersonene.

Politiet utelukker ikke at det kan bli gjort flere pågripelser i saken.

------------------------------------------------------------------

 

Pressemelding sendt ut 27. august kl 0920

Kl 04.00 fikk politiet melding om et forsøk på ran ved Bodø hotell. To delvis maskerte personer, en kvinne og en mann hadde tatt seg inn på hotellet og truet en ansatt med pistol. En pistol som fornærmede oppfattet til å være en replika. Det ble ikke avfyrt skudd i forbindelse med ranet. Det oppstod et basketak og gjerningspersonene forlot hotellet uten å få med seg noen verdier.

Både fornærmede og den ene gjerningspersonen har fått skader i basketaket. Ut fra opplysninger fra fornærmede har politiet grunn til å tro at den mannlige gjerningspersonen kan ha fått skader i ansiktet.

Politiet har gjennom morgentimene foretatt sporsikring og gjennomført søkt etter gjerningspersonene. Så langt er ingen pågrepet. Etterforskningen vil fortsette gjennom dagen med blant annet innhenting av videoovervåkning og avhør av vitner.

Beskrivelse av de mistenkte gjerningspersonene:

  • To personer. En kvinne og en mann
  • I 20 – 25 års alderen
  • Nordisk utseende. Snakker nordlandsdialekt
  • Kvinnen hadde sekk på rykken, var iført brunaktige klær, lue og har lysebrunt hår.
  • Mannen hadde sekk på ryggen var iført mørk klær, lue og har brunt hår.
  • Kvinnen er noe høyere enn mannen.

Politiet ønsker tips

Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som har vært i området rundt Bodø Hotell i tidsrommet 0330 til 0430 natt til tirsdag. Ta kontakt med politiet på tlf 02800.

Dersom noen har informasjon om saken som politiet burde ha, ber vi om at de tar kontakt med politiet på tlf 02800.

-----------------------------------------------------------------------------