Savnede reiste til Norge den 17. juli 2019 for å vandre i Setesdal. Nærmere sted er ukjent, men han skulle etter planen gå sørover mot Kristiansand. Han skulle reise tilbake til Danmark den 8. august, men har enda ikke returnert. Savnede reiste alene. Han skal ha erfaring med turgåing, og har tidligere vandret i Setesdal. Han hadde med seg telt og frysetørret mat for å kunne overnatte på fjellet. Han har tidligere vært medlem av DNT, og benyttet seg av deres hytter, men det er usikkert om han har benyttet seg av hyttene eller om han har overnattet i telt på fjellet.

Savnede går langsomt, og regnet med å gå mellom fem og 15 kilometer per dag.

Siste aktivitet på savnedes mobiltelefon er registrert i Norge den 17. juli 2019 klokken 12:01. Savnede har sannsynligvis har tatt buss fra Kristiansand klokken 16:15 og gått av på Berdalsbru i Bykle.

Beskrivelse av savnede: Dansk mann, 66 år, rundt 175 høy, omtrent 80 kg med normal kroppsbygging. Han har grått hår og bruker briller.

Videre beskrives savnede som veldig introvert, og med "autistiske trekk" i form av måten han snakker og forstår andre mennesker på. De som kjenner ham tror ikke han vil ta kontakt med ukjente mennesker, heller ikke om han trenger hjelp.

Da han dro fra Danmark var han iført mørkegrå turjakke, rutete skjorte og mørkegrå turbukse. Han var iført sandaler, men hadde med seg turstøvler. Savnede hadde vandrestav og en stor, tofarget ryggsekk (grå, ukjent merke). Det var festet en sovepose på toppen av ryggsekken.

Tips meldes inn til politiet i Agder på tlf. 02800 / +47 38 13 60 00, eventuelt til politiet i Valle og Bykle på telefon 37 93 69 00.

Media:
Kontaktperson i denne saken er politikontakt ved Valle og Bykle lensmannskontor, Dag Hovden. Han kan nås på telefon 37 93 69 02 eller 90 88 16 12.

 

Torben Liliegreen
Torben Liliegreen fra siden