Benedikte Hyld Mella, 22 år fra Alta

 

Den videre etterforskningen

Mandag vil politiet sammen med havarikommisjonen fortsette det kriminaltekniske arbeidet ved ulykkesstedet. Vi får bistand fra fransk havarikommisjon, flyprodusenten Airbus samt produsenten av selve motoren.

-Hvor langt vi kommer i dag er avhengig av værforholdene. Mannskap og utstyr må flys inn i området, og helikopteret er avhengig av sikt for å kunne gjøre dette.

Sivilforsvaret bistår i et søk i området rundt havaristedet. Dette for å avklare om noe av helikopteret har falt av før ulykken. Politiet har oversikt over den ruta som helikopteret har flydd. Det var ikke en fastsatt rute som var bestemt på forhånd.

Politiet har avhørt flere vitner som så helikopteret og har sikret elektroniske spor som videoer.

- Dersom det er personer som befant seg i Kvenvikområdet og som har observert noe som kan ha betydning for etterforskningen, ønsker vi at de tar kontakt på tlf 02 800 hvis de ikke allerede har vært i kontakt med oss.

- Det er et krevende arbeid, og vi jobber iherdig og bredt for å samle mest mulig informasjon for å danne oss et bilde av det som har skjedd. Vi oppfordrer alle til å vise hensyn ovenfor de pårørende som har mistet sine og ikke spre rykter.

Det er fortsatt både flyforbud og ferdselsforbud i området rundt ulykkesstedet.